Een Kamer


Studentenintroductietijd op Janskerkhof. Foto Ton van den Berg

Hij voelt zich beroerd, teveel gedronken gisteravond. En, oh god, is het al zo laat! Doorlopen, hij mag niet te laat komen op de afspraak voor een studentenkamer. Hij voelt even in zijn broekzak. Het papiertje zit er nog!
Wat een aardige kerels waren dat, die twee van de studentenvereniging. Hij moest weliswaar de rondjes betalen, maar dat was het ook waard geweest. Ja, de slogan ‘De beste start van je Studietijd is de Utrechtse Introductie Tijd’, klopte zeker. Hij kende die twee ouderejaars amper, maar ze waren meteen zo aardig een goede bekende te bellen voor een kamer. ‘Magdalena verwacht je morgen’, hadden ze gezegd en schreven het adres op een papiertje. Het kon zijn dat ze om vijftig euro zou vragen, maar dat was sleutelgeld.
De grote onbekende stad is al een stuk minder bedreigend voor hem. Een kamer en twee goede vrienden heeft hij al. Het is een droomstart!

Hij is er bijna en kijkt nog eens op de plattegrond, haalt het papiertje uit zijn broekzak, vouwt het open en leest hardop: ‘Hardebollenstraat 28, tikken op het raam, vragen naar Magdalena’.Inhoud