Dollen


Broek naar beneden op de Oudegracht. Foto Ton van den Berg

Het zijn échte mannen, de mannen van de Kockstraat in de Zeven Steegjes. Maar nu even niet, ze giechelen. Het is altijd weer gek, als mannen zich verkleden als vrouw gaan ze vanzelf giechelen.
De vijf mannen hebben een goede reden om zich te verkleden, het is de jaarlijkse gekostumeerde optocht van de buurtvereniging Margriet. ‘Laten we de Gouden Kooi doen’, had er een gezegd. En zo tuigen ze zich op als vrouwen en dragen pruiken met lang haar, stoppen sokken in bh’s, wringen zich in te korte rokjes en lopen op ongemakkelijke schoentjes met hoge hakken.
Als de optocht van start gaat sluiten ze achteraan aan. Er wordt veel gedold. En ze gieren het uit als er een ‘per ongeluk’ met zijn kruis tegen een verkeerspaaltje aanloopt. Op de Oudegracht slaat de bravoure toe. Voor het raam van een woning trekt een van de mannen zijn onderbroek naar beneden en showt zijn blanke billen aan de bewoners.

Hoe zit het ondertussen met de vrouwen van de Kockstraat? Die zijn verkleed als de mannen uit de Gouden Kooi, zij piesen in hun broek van het lachen.Inhoud