Verkehrs-unruhe


Een bord met een P langs de Catharijnesingel. Foto Ton van den Berg

De Duitser is met zijn vrouw vroeg van huis gegaan. Ze hadden er zin in. Een paar uurtjes rijden met de auto en ze zijn in Utrecht voor het Festival Oude Muziek!
Maar nu voelt de Duitser een vochtplek op zijn rug ontstaan. Hij wilde links gaan, het Vredenburg op, maar een grote autobus verspert hem de doorgang. De man weet niet meer hoe hij hier gekomen is en zoekt een uitweg in deze benarde situatie. Ondertussen maakt de buschauffeur allerlei armbewegingen, dat hij achteruit moet gaan!
De echtgenote van de Duitser kijkt strak voor zich uit. Haar ogen zijn leeg. Zij hoort er niet bij, straalt ze uit. De stadsplattegrond glijdt van haar schoot, ze doet geen enkele poging dat te voorkomen.
De man rukt aan het stuur, draait achteruit en ontsnapt naar de Catharijnesingel. Daar ziet hij langs de kant van de weg een bord met een P erop.

Opluchting is zijn deel en hij rijdt naar rechts. Maar de auto moet meteen in de remmen. Het is de fietsparkeergarage. Buiten is het niet te horen, maar liplezend is zijn reactie goed te zien: Scheisse!


Inhoud